SSD - Konserthuset med tekst.jpg
SSD - 2019_ Logo kvadratisk uten tekst.png

Over 70 000 elever deltok på Skolenes sangdag 2019

Onsdag 12. juni kl. 12.00 spilte Oslo-Filharmonien og flere hundre elever opp til direktesendt allsangfest i Oslo Konserthus.

På samme tid stod over 70 000 barn og unge klare ved storskjermer landet rundt for å synge med under den direktesendte konserten i Oslo Konserthus. De hadde på forhånd øvd på både dansebevegelser og repertoaret. Noen pyntet klasserommene sine til sangfest, andre samlet seg i gymsaler og auditorium. Sammen deltok de på landets desidert største allsang-kor.

Se ivestreamen:

Video med teksting av sangene

Video uten teksting av sangene

Programleder
Håvard Paulsen
ledet sendingen

SSD - Programleder1.jpg

Vi vil gjerne få takke scenekoret som besto av elever fra følgende skoler:
Grindbakken, Møllergata, Sundvollen, Vestby, Vevelstadåsen og Vinderen.

SSD - Konserthuset.jpg

Oslo-Filharmonien ledet av Berit Cardas framførte
Norsk dans nr. 2 av Edvard Grieg og
Montagus & Capulets fra Romeo og Julie av Prokofjev.

Berit Cardas
ga alt!

SSD - Dirigent1.jpg

Dokumentasjon

Vi har som tidligere en egen YouTube-kanal der vi sterkt oppfordrer samtlige skoler til å laste opp en kort videosnutt fra sin skoles gjennomføring. Veldig gøy for elever, familie og venner å gå inn på i ettertid, og fint å få et glimt av hvordan andre har hatt det! Det er også viktig for oss i Musikk i Skolen å få vist alle sangaktiviteter rundt om i landet.

Bruk opplasteren under til å laste opp video fra skolen:

Tips: Bruk navnet på skolen som filnavn slik at vi vet hvor videoen kommer fra! Videoene blir automatisk publisert på vår Youtube-kanal

Seven-jentene og Linus fikk med seg hele salen på “Logg på livet”

SSD - Solister1.jpg

Deltagere

Over 300 skoler over hele Norge deltok på Skolens sangdag 2019. Vi vil gjerne få takke alle for deltagelsen, både dere som var med i Konserthuset og alle dere som fulgte direktesendingen. Vi setter stor pris på at dere lot elevene får synge sammen med Oslo-Filharmonien og over 70.000 elever over hele landet!

Ønsker din skole mer sang i hverdagen?
Bli en Syngende skole!

SSD - Publikum1.jpg

Syngve farger-kopi.png

Bli en Syngende skole - og få 25% i prisavslag!

Vi takker for at dere deltok på årets Skolenes sangdag og ønsker å gi dere mulighet til å ta steget videre til å forankre sangen som en naturlig del av skolehverdagen ellers i året. Ved å melde dere på som Syngende skole får dere metodiske verktøy, ressurser, materiell og veiledning til å jobbe systematisk med sang. Programmet gir rom for stor fleksibilitet og kan tilpasses behovet til hver enkelt skole. Se vedlegg! Vi har gleden av å tilby alle skoler som deltok på årets Skolenes sangdag 25% i prisavslag for skoleåret 2019/2020 om dere melder dere på innen 30. juni. Meld dere på her: https://www.syngendeskole.no/sangdag

Jan Tore Sanner
og Trine Skei Grande
var også med!

SSD - Politikere1.jpg

Syng ut for sang i skolen

Onsdag 12. juni ble fylt med sang. Dagen startet med fantastisk konsert i Oslo Konserthus kl. 12.00, og kl. 16.00 runget sangen fra flere hundre mennesker foran Stortinget i Oslo. Musikk i Skolen og de 32 nasjonale organisasjonene og institusjonene som sto bak arrangementet vil ha mer sang i skolen og overleverte et opprop til Stortingspolitikerne.

Håvard Paulsen ledet markeringen foran stortinget, og sangerne Dina Matheussen og Eline Roa Gran holdt en flott og personlig appell om betydningen av sang.