Skolenes sangdag 2018

Nær 100 000 elever fra hele landet sang - samtidig - på Skolenes sangdag 2018. Her kan du se klipp fra de mange lokale skolekonsertene!

4. mai 2018 kl. 12.00-12.45 spilte Oslo-Filharmonien og 1000 elever opp til direktesendt allsangfest i Oslo Konserthus.

På samme tid stod nær 100 000 barn og unge klare ved storskjermer landet rundt for å synge med under den direktesendte konserten i Oslo Konserthus. De hadde på forhånd øvd på både dansebevegelser og repertoaret, som strekte seg fra tradisjonelle folketoner og viser, til nyere låter og hits.

Noen pyntet klasserommene sine til sangfest, andre samlet seg i gymsaler og auditorium. De digitalt dristige kunne til og med få prøve seg på en utendørs samling for hele skolen. Sammen var de landets desidert største allsang-kor!

Se stemningsvideo fra Skolenes sangdag 2018!

Skolenes sangdag-låta 2018 - “Vi står sammen”

VERS 2

Vi er på lag, jeg er din venn
kan ta imot og ta igjen
Kan ha det bra, selv når vi er uenig’
Og om du føler deg alene
ikke glem at du kan dele
Hør på deg, hør på meg, hør på oss.

PRE-CHORUS

Og hvis du føler deg, trist og lei... osv.

REFRENG

Om vi står sammen, sammen... osv.

BRIDGE

Vi kan synge, vi kan brøle - høyt
Vi kan hoppe, vi kan løpe - langt
Så kom igjen, vær min venn,
la hele verden se at
det er mye vi kan gjøre
når vi er

Sammen, sammen
Kan vi oppnå hva vi vil osv. (2 x)

VERS 1

Ved din side her står jeg
Opp og ned, vi er på vei
Vi klatrer høyere og høyere nå-åh
Vi er forsiktig, passer på
Vi har mål som vi skal nå
Se på deg, se på meg, se på oss

PRE-CHORUS

Og hvis du føler deg, trist og lei
tenk, det ordner seg
men husk å si i fra, i fra
Ja, hvis du føler deg, trist og lei
jeg er her for deg
men husk å si i fra, til meg

Kan vi oppnå hva vi vil
Det er mye vi får til
Nei, her det ingen tvil
Om vi står sammen, sammen, sammen

Artist: Dinaye

Musikk og tekst: Margrete Inderhaug Hjelle og Elin Selberg Sigurdson

Omtale av Skolenes sangdag 2018:

Les om Kor Arti sitt samarbeid til Skolenes sangdag 2018.

NRK nyheter sendte direkte fra Skolenes sangdag 2018.

Stavanger aftenblad om det kongelige besøket under den direktesendte konserten i Oslo Konserthus.

Det norske kongehus skriver om Kong Haralds besøk under Skolenes sangdag.

Se videoer og artikler fra skolene fra hele landet:

NB: noen av artiklene ligger bak betalingsmur.

KIRKENES:
Helt i nord stilte elever fra Kirkenes barneskole seg opp for å synge for full hals. NRK SUPER foreviget konserten.

DRAMMEN:
På Fjell skole gjorde de et dristig forsøk på utendørs-allsang! NRK Buskerud foreviget konserten med video, tekst og bilder.

ÅLESUND: 320 elever fra Volsdalen skole flokket seg sammen i fellesrommet for å synge for både hverandre, Kong Harald og NRK Møre og Romsdal.

HADELAND:
310 elever ved Brandbu barneskole hadde øvd på repertoar og bevegelser siden januar i år, og kunne endelig møtes til allsang i auditoriet

BRØNNØYSUND:
125 småskoleelever ved BBU feiret skolens sangdag, og fikk besøk av Brønnøysunds avis.

FREDRIKSTAD:
Trara skole kastet seg inn i allsangen med liv og lyst! De ble et flott kor i gymsalen på skolen. Fredrikstad blad foreviget konserten.

EIDSKOG:
230 elever fra Skotterud skole sang for full hals under sin skolekonsert fredag 4. mai, med oppslag i avisa Glåmdalen.

SARPSBORG:
Sandesundsveien skole stilte opp på en direktesendt konsert som ble streamet på nettportalen til lokalavisa Sarpsborg Arbeiderblad.

VANSE:
Helt sør i landet samlet Vanse skole et flott elevkor under Skolenes sangdag, og konserten ble dekket av avisa Lister 24.

KONGSBERG:
Elever ved Raumyr skole møttes til allsangfest, og fikk besøk av Laagendalsposten. Se direktesending fra konserten